Published On: vin, nov. 3rd, 2017

Guvernul face un pas inapoi! Sedinta pentru transferul contributiilor sociale, amanata

Share This
Tags

Guvernul a anuntat amanarea sedintei extraordinare, dedicata adoptarii, prin ordonanta de urgenta, a  noului Cod Fiscal, pentru luni, 6 noiembrie, sustine Realitate.net.

Transferul contributiilor pentru fondurile de sanatate si de pensii de la angajator la angajat, masura aparata insistent de premierul Mihai Tudose, determina confederatia sindicala Fratia sa se pregateasca de greva generala, reclamand lipsa unor garantii scrise ca salariul net nu va scadea din ianuarie.

Seful PSD sustinea ieri ca este pentru prima oara cand lefurile ar urma sa creasca intr-un mod serios si, totusi, apar nemultumiri. Liviu Dragnea crede ca exista interese ascunse in spatele anuntatei greve generale.

Potrivit noii legi a fiscalitatii, firmelor le va reveni sarcina sa plateasca o taxa de putin peste 2% pentru fiecare salariu platit. De la 1 ianuarie, va fi introdus un impozit suplimentar pentru o parte dintre companii – cel pe cifra de afaceri.

Joi, presedintele Klaus Iohannis a cerut Executivului si liderilor coalitiei de guvernamant sa renunte la controversata decizie, care a starnit confuzie si critici atat din partea marilor sindicate, cat si a asociatiilor patronale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>