Published On: vin, nov. 17th, 2017

GALERIE FOTO: Razie in forta a politistilor braileni la fiul lui Tica Valutistu / Politistii au gasit zeci de caini de lupta

Ieri, in intervalul orar 6:00-13:00, politistii politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, cu sprijinul lucratorilor din cadrul Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala Braila,  au efectuat o perchezitie la domiciliul unui brailean, in varsta de 29 de ani, banuit de comercializarea cainilor din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog si metisiilor.

Cu aceasta ocazie, in curtea imobilului au fost identificate 46 de exemplare canine, ce par a fi  categoria 1 de caini periculosi. Acestia erau legati cu lant metalic tip za de pomii fructiferi din livada, avand fiecare cusca aferenta, dar si un padoc prevazut cu 11 boxe.

 Barbatul nu le-a putut prezenta politistilor documente din care sa reiasa rasa si categoria canina din care cainii fac parte, acest lucru urmand a fi stabilit de catre un reprezentant al Asociatiei Chinologice Romane – filiala Galati.

Fata de barbatul in cauza a fost intocmit dosar penal si se efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de  comercializare a cainilor din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog si metisiilor.

Totodata, barbatul a fost si sanctionat cu amenda, in valoare de 1000 de lei, pentru contraventia de crestere si detinere de caini din categoria celor supusi inregistrarii de catre o persoana ce a suferit condamnari contra persoanei,  in conformitate cu prevederile legii O.U.G.55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>