Published On: mie, nov. 1st, 2017

Firma lui Gropeneanu foloseste pentru a asfalta si mixtura stocabila care poate fi turnata si cand sunt -20 de grade afara

Recent, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir a vorbit despre campania recent inceputa de asfaltare si plombare a strazilor din municipiu. Acesta a subliniat faptul ca in aceasta saptamana, grupul de societati care a castigat licitatia are pe teren patru echipe, comparativ cu saptamana trecuta, cand pe strazi se aflau trei echipe, doua echipe pentru asfaltari si una pentru petruit.

Mai mult, Dragomir le-a raspuns si cartosilor care l-au criticat spunand ca doar la noi se incep asfaltarile cand temperaturile sunt scazute sau incep sa scada. Edilul sef a precizat ca printre materialele folosite se regaseste si mixtura stocabila cu care se poate asfalta la temperaturi foarte scazute.

“Cei care au castigat licitatia pentru reparatii stradale au inceput cu 2 echipe la asfaltari si cu o echipa la pietruit strazi care sunt neasfaltate in momentul de fata. Saptamana viitoare (n.r. saptamana aceasta) vor avea si cea de a patra echipa si vor merge intr-un ritm din ce in ce mai alert, avand in vedere faptul ca sunt la inceput pe acest domeniu. Au utilaje noi, din ce am vazut, si in primele zile in care au intrat in municipiul Braila pentru realizarea lucrarilor faceau probe si testau acele utilaje. Deci vorbim de o societate care este acum la inceput, dar care pana in prezent a demonstrat faptul ca doreste sa faca lucrari. Mai departe, ramane de aparat si un renume al acelei societati, sau daca nu vor reusi sa faca lucrari de calitate, cu siguranta vor avea o stampila pe care cred ca nici ei nu si-o doresc(…). Din fericire, Primaria ii plateste la metru patrat si nu la ora pe care o petrec in municipiul Braila. Ca urmare, daca ei fac 2 mp in 10 ore, le platim 2 mp. Diferenta o plateste proprietarul societatii respective. Daca fac, in schimb, 100 mp, noi platim la metru patrat. Nu platim pentru eventualele pierderi. Au un termen si un numar de metri patrati. Exista un grafic cu strazile, dar cu siguranta atunci cand ei intra pe o strada si noi ne programam de exemplu sa decopertam 40 sau 50 de mp, de fiecare data cand ajung in zona respectiva, asfaltul fiind foarte vechi, apare fenomenul de faiantare si atunci suprafata se extinde, din aceasta cauza nu vor acoperi toate strazile. Vor face exact numarul de metri patrati din contract.

Contractul cu asocierea SC Micatis Prod SRL Braila  / SC Constructia SA Tecuci are valabilitate de un an de zile, vorbim din punct de vedere calendaristic. Si in acest contract avem mai multe tipuri de asfalt: avem asfaltul acesta care se toarna acum, avem, in schimb, si mixtura stocabila, care este posibil a fi turnata atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, ajungand pana la -20 grade Celsius. Exista o solutie tehnica in acest sens, care a mai fost folosita in municipiul Braila si care este folosita si la nivel national, care este agreata, autorizata, avizata si se poate folosi inclusiv la temperaturi de pana la -20 grade Celsius”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>