Published On: lun, nov. 6th, 2017

Brailenii vor asocierea Braila – Galati, galatenii nu prea / Chiriac: “Cei din Galati au incercat sa sicaneze aceasta asociere”

Recent, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac a vorbit despre asocierea Brailei cu Galati, in vederea dezvoltarii zonei metropolitane dintre cele municipii. Aceasta asociere s-a pus in discutie inca de la inceputul mandatelor celor patru sefi, din cele doua judete. Desi, la inceputul discutiilor, aceasta asocierea parea foarte aproape de realizarea, avand in vedere ca cei patru au aceeasi culoarea politica, in prezent asocierea este in impas, din cauza alegerii locatiei sediului. Mai mult, conflictul tacit pentru 1.000 de ha dintre cele doua orase nu a facut decat sa adanceasca aceata problema a locatiei pentru sediul asociatiei.

Atat Chiriac, cat si primarul Dragomir, au declarat in mai multe randuri ca au propus ca sediul sa fie in cartierul Dimitrie Cantemir, avand in vedere ca acest cartier este intre cele doua municipii.

“Am avut o intalnire si cu domnul primar si cu domnul presedinte. Incercam impreuna sa gasim o solutie de dezvoltarea a acestei zone. Pana la urma va fi o decizie politica; suntem de aceeasi culoare politica si eu cred ca vom gasi solutia cea mai buna pentru ambele comunitati.

N-am luat o decizie unde va fi. Intr-adevar pana la urma si la coada din punct de vedere moral si pentru noi, si pentru ei, si pentru opinia publica cred ca ar trebui sa fie undeva la mijloc, in cartierul Cantemir. Erau doua discutii: una asocierea sa fie intre cei patru, cele doua Consilii Judetene si cele doua Primarii,  sau a doua varianta si cu comunele limitrofe. Eu am optat personal pentru a incepe aceasta asociere de dezvoltare sa fie prima data intre cei patru si porma sa vedem fiecare UAT daca vrea sa adere. Din istoria acestor discutii, de obicei brailenii au fost <<pentru>> de fiecare data, de fiecare data opozitia si sentimentul de a nu se face a fost din partea Galatiului. De fiecare data cand s-a discutat, cei din Galati au incercat sa sicaneze aceasta asociere”, spus Chiriac.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>