Published On: mie, nov. 22nd, 2017

Braileanul Radu Andrei a castigat medalia de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Lotul Romniei a obtinut doua medalii de argint, doua medalii de bronz si o mentiune la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurara in perioada 12 – 20 noiembrie, in Thailanda. Din lot fac parte elevi din Braila, Constanta, Suceava si Bucuresti.

Ministerul Educatiei Nationale a anunat, miercuri, ca lotul Romniei la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica a obtinut cinci premii.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul National ”Nicolae Balcescu” din Braila) si Robert-Gabriel Pascalau (clasa a IX-a/Colegiul National ”Mircea cel Batrn” din Constanta).

Andrei-Horatiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) si Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul National ”Stefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliati cu bronz, in timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul National ”Mircea cel Batrn” din Constanta) a fost distins cu mentiune.

Echipa Romniei, din care a facut parte si prof. Victor Paunescu (Colegiul National ”Octav Onicescu” din Bucuresti), prezent ca observator stiintific, a fost coordonata de conf. univ. dr. Cristian Pirghie (Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava) si prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate in cadrul ISJ Suceava).

Competitia a reunit  219 participanti din 46 de tari si s-a desfasurat in perioada 12 – 20 noiembrie, in Thailanda.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>