Published On: lun, nov. 27th, 2017

Braileanul Alex Tatomir a castigat medalia de aur la Turneul International de Informatica Shumen desfasurat in Bulgaria

Echipele de seniori si juniori ale Romaniei au obtinut sapte medalii la editia 2017 a Turneului International de Informatica Shumen din Bulgaria: patru medalii de aur si trei medalii de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori (foto sus) format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila) si Stefan Constantin-Buliga (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti).

Cei trei elevi laureati cu bronz, componenti ai lotului de juniori, sunt Daniel-Stefan Boni (Liceul International de Informatica din Constanta), Tudor-Gabriel Mocioi (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Albert-Antoniu Greaca (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti). Din echipa a facut parte si Mircea Donciu, elev la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Olimpicii romani au fost insotiti si pregatiti de profesorii Marius Nicoli (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova) si Adrian Panaete (Colegiul National „August Treboniu Laurian” din Botosani), respectiv de studentii Lucian Bicsi si Teodor Stelian Ionescu, ambii de la Universitatea din Bucuresti.

Competitia s-a desfasurat in localitatea bulgara Shumen, in perioada 22-26 noiembrie, fiind la a VIII-a editie in format international (initial concursul se adresa exclusiv liceelor de informatica din tara gazda). Au participat loturi nationale si echipe ale mai multor licee cu profil informatic din Bulgaria, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>