Published On: mie, nov. 8th, 2017

Braila s-a infratit cu Besiktas / Dragomir vrea mai multa civilizatie la braileni dupa vizita in Turcia: “La ei nimeni nu arunca gunoi menajer la coltul strazii sau ambalajul din masina”

In perioada 1-4 noiembrie, o delegatie formata din mai multe persoane din administratia locala, in frunte cu primarul Dragomir, s-a aflat in vizita in Turcia. Scopul acestei vizite a fost parafarea infratirii municipiului Braila cu sectorul Besiktas al Istanbulului, aprobata de consilierii municipali.

La revenirea in tara, edilul sef a scris un mesaj pe o retea de socializare in care a facut un scurt rezumat pentru experienta traite in Turcia. Acesta a spus ca nivelul civilizatiei cetatenilor din sectorul respectiv este cu un nivel peste al unor braileni. Dragomir a spus ca acolo nu exista cazuri, cum se intampla in Braila, cand se arunca gunoiul la colt de strada sau pe geamul aututorismului.

“Municipiul Besiktas (Istanbul, Tucia – http://www.besiktas.bel.tr/) si Municipiul Braila (Romania) au semnat documentele de infratire cu votul consilierilor celor doua municipii si avizul Ministerului Afacerilor Externe.

Semnarea documentelor s-a facut la Besiktas in cadrul unei ceremonii organanizate de primaria gazda.

Totodata, am participat la "MAYOR EXCACHANGE PROGRAM" – editia a doua, prin care am preluat pentru o perioada scurta prerogativele Primarului Murat Hazinedar.

In paralel, toti directorii care au facut parte din delegatie au facut schimb de experienta cu directorii din Primaria Besiktas.

Alaturi de colegii de la Primaria Besiktas am vizitat orasul pentru a verifica autorizatia de functionare a magazinelor, modul in care comerciantii isi desfasoara activitatea, investitiile la un centru cultural, am comparat procedurile legale privind investitiile si un lucru care ne intereseaza in anul 2018: curatenia!!!

Un oras cu aproximativ 200.000 de locuitori si 2.000.000 turisti, cu 600 de angajati la salubritate, cu masini moderne ne da un exemplu de urmat. Trebuie sa recunoastem si faptul ca la ei nimeni nu arunca gunoi menajer la coltul strazii, ambalajul din masina, etc. deoarece pastrarea curateniei face parte din respectul pe care locuitorii il arata fata de oras.

Din aceste infratiri avem multe lucruri de pozitive de invatat si pe cele mai importante trebuie sa le preluam. Au fost reluate discutiile si in zona economica dar detalii vom prezenta la momentul potrivit.

Presa din Istanbul a prezentat aceasta infratire si pe majoritatea panourilor publicitare a fost promovata infratirea si Municipiul Braila”, a scris Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>