Published On: mie, nov. 1st, 2017

Banca Mondiala va da bani pentru constructia uneia dintre cele mai importante autrostrazi din Romania

Premierul Mihai Tudose a avut marti, la Palatul Victoria, o intrevedere cu o delegatie a Bancii Mondiale, condusa de Tatiana Proskuryakova, manager de tara, pe tema proiectelor de infrastructura rutiera. Reprezentantii institutiei financiare internationale au comunicat decizia Bancii Mondiale de a sustine implementarea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov.

Premierul Mihai Tudose a apreciat decizia Bancii Mondiale de a se alatura eforturilor Guvernului Romaniei in domeniul constructiei de autostrazi, anuntata de Tatiana Proskuryakova, sefa delegatiei Bancii Mondiale. ”Salutam decizia Bancii Mondiale de a sprijini modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanta strategica, finantat de Banca Mondiala, sa reprezinte inceputul unei schimbari de paradigma in zona investitiilor din infrastructura rutiera”, a declarat premierul Tudose.

In cadrul intrevederii au mai fost stabilite masurile necesare pentru demararea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov, cu asistenta asigurata de Banca Mondiala. In acest sens, vor fi infiintate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnica a proiectului, a declarat ca institutia pe care o conduce se va implica total in realizarea acestui obiectiv.

La intrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor, Felix Stroe, ministrul finantelor publice, Ionut Misa, secretarul general al guvernului, Roxana Banica, secretarul de stat in ministerul transporturilor, Maria Magdalena Grigore, si consilierii de stat, Daniela Mocanu si Felix Rache.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>