Published On: lun, nov. 27th, 2017

A fost lansat programul national ”Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”

Romania are nevoie de o redefinire a valorilor, iar modele pentru campionii de maine sunt sportivii care au obtinut performante, a afirmat ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, la evenimentul de lansare a Programului National „Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate”.

“Am gandit acest proiect, care face parte din programul de guvernare, pentru ca  avem cu totii responsabilitatea si datoria sa dam incredere generatiei tinere, campionilor de maine. Multumesc campionilor olimpici, mondiali si europeni, sportivilor de performanta, pentru implicare”, afirmat ministrul Tineretului si Sportului.

Ministrul Marius Dunca a precizat ca programul national va fi dezvoltat in peste 2500 de scoli, licee si universitati, pentru a promova sportul ”ca expresie a celei mai inalte calitati umane”.

La evenimentul desfasurat la Palatul Victoria au participat aproximativ 40 de sportivi de performanta, implicati in acest proiect.

”Sunt onorata ca fac parte din acest proiect, pe care l-am gandit avandu-ma exemplu. Avem obligatia morala sa fim alaturi de Ministerul Tineretului si Sportului si sa sustinem acest proiect”, a afirmat Elisabeta Lipa, multipla campioana olimpica la canotaj.

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara, a subliniat importanta acestui program pentru incurajarea tinerilor sa practice sportul, mai ales a celor din zona rurala: “Va felicit pentru acest proiect. Si eu am avut modele, un pusti de 16 ani, am avut 3 campioni mondiali in sat si am zis daca ei au iesit campioni de ce sa nu ies si eu, am plecat hotarat sa ies campion si n-a fost chiar asa de simplu. Sunt fericit ca fac parte din acest proiect, am acceptat din prima clipa, am si experienta in acest domeniu”.

Persoanele interesate de acest program pot accesa www.campioniiromaniei.com, platforma ce prezinta in premiera in Romania o sursa de informare si promovare a sportivilor romani, campioni olimpici, mondiali si europeni.

Cei 513 de sportivi care primesc renta viagera de la statul roman vor ajunge in aproximativ 2.500 de unitati scolare din cele 41 de judete si municipiul Bucuresti. Pentru promovarea acestui program, au fost create si doua spoturi publicitare (radio si TV), cu sprijinul Consiliul National al Audiovizualului.

Programul are ca obiectiv cresterea gradului de participare activa si sistematica a copiilor si tinerilor la activitati sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de imbunatatire a starii de sanatate, a conditiei fizice si psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale si cooptarea marilor sportivi in promovarea beneficiilor sportului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>