Published On: vin, oct. 6th, 2017

Vremea se raceste brusc in toata tara / Weekend cu vant, ploi si chiar ninsori

Romania va fi lovita de un val de aer polar care vine din Atlantic, astfel ca in urmatoarele ore vremea se raceste brusc, iar sambata si duminica vom avea ploi, ninsori si vant puternic. Temperaturile scad cu 15 grade, iar la munte, va fi iarna in toata regula, ninsoare si chiar viscol. De la inceputul saptamanii viitoare insa, temperaturile vor incepe sa creasca, astfel ca spre mijlocul saptamanii vom avea maxime de peste 20 de grade, sustine Antena 3.

Vineri

In vestul, nordul si centrul tarii, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, cu temperaturi mai coborate decat cele din intervalul precedent, maxime cuprinse intre 10 si 16 grade. In sud si in sud-est, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, maximele urmand sa atinga 25-26 de grade, in zona de campie. In cursul zilei, cerul va fi variabil in Campia Romana si in Dobrogea, iar in celelalte regiuni va avea innorari; va ploua in Banat, Transilvania, la deal si la munte si izolat in restul teritoriului. Seara si noaptea, innorarile se vor accentua; ploile se vor extinde ca arie si vor cuprinde Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei si jumatatea de sud a Moldovei, unde local, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 30 l/mp; pe arii restranse, vor fi posibile descarcari electrice. La munte, indeosebi la inaltimi mai mari de 1700 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe crestele montane, iar spre sfarsitul intervalului si pe litoral. Temperaturile minime vor avea valori de la 2-4 grade in depresiuni, pana in jur de 13 grade, pe litoral.

Sambata

In regiunile sudice si de sud-est, vremea se va raci accentuat, iar in restul teritoriului, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior, sub cele normale la aceasta data. La nivelul intregii tari, vor fi maxime cuprinse intre 8 si 16 grade, usor mai ridicate pe litoral si minime intre 2 si 9 grade, mai ridicate in delta si pe litoral. In jumatatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros si va ploua. Cu precadere in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, local, cantitatile de apa vor fi insemnate si se mentin conditii de descarcari electrice. La munte, in general, la inaltimi de peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare cu depunere de strat consistent de zapada la altitudini mari. In celelalte zone, cerul va fi variabil si doar izolat va ploua slab. Vantul va avea intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane cu viteze la rafala de peste 55-60 km/h, iar in rest va fi slab si moderat.

Duminica

Vremea se va incalzi usor in regiunile vestice si sudice. In sudul, estul si partial in centrul tarii, innorarile vor persista si va ploua. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile, izolat. La munte, cu precadere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale in sud-vestul, sudul, estul teritoriului si la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 19 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime intre 3 si 11 grade.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>