Published On: joi, oct. 5th, 2017

Viorica Dancila: ”Intr-o societate aflata intr-o evolutie continua, consider ca educatia este cel mai important instrument pentru ca femeile sa poata ……”

Este nevoie de cresterea investitiilor in educatie si formare, de accent pe formarea in domeniul antreprenoriatului, corelat cu sprijin pentru accesarea unor surse de finantare, precum si de promovarea egalitatii de gen pentru toate tipurile de educatie, pentru ca femeile sa aiba acces la slujbe de calitate, a subliniat la Strasbourg eurodeputata Viorica Dancila, membra in Comisia pentru drepturile femeii si egalitate de gen.

Europarlamentarul a vorbit, in plenul Parlamentului European, despre masurile menite sa maximizeze sansele femeilor pe piata muncii, in contextul dezbaterilor privind Raportul referitor la capacitarea economica a femeilor in sectoarele publice si private din UE.

”Intr-o societate aflata intr-o evolutie continua, consider ca educatia este cel mai important instrument pentru ca femeile sa poata participa pe deplin la dezvoltarea sociala si economica si pentru a-si gasi un loc de munca de calitate. Una din actiunile-cheie pentru atingerea acestui obiectiv este consolidarea politicilor si cresterea investitiilor in educatie si formare. De asemenea, este importanta promovarea sectoarelor si a functiilor in care femeile sunt subreprezentate, pentru a creste rata de angajare a lor in asemenea posturi.

In plus, este esentiala formarea in domeniul antreprenoriatului, corelat cu sprijinul in accesarea unor surse alternative de finantare, astfel incat femeile sa isi poata lansa singure sau in colaborare propriile afaceri. Tototodata, este foarte importanta promovarea egalitatii de gen pentru toate tipurile de educatie.

Consider ca Institutul European pentru Egalitatea de Gen trebuie sa isi continue activitatea de monitorizare comparativa a datelor legate de gen, mai ales cand vine vorba de capacitarea economica a femeilor in sectoarele publice si private din UE” a sustinut Viorica Dancila in interventia sa.

Raportul referitor la capacitarea economica a femeilor in sectoarele publice si private din UE propune o serie de masuri si directii, catre institutiile europene si statele membre, astfel incat sa fie facilitat accesul femeilor pe piata muncii, fara nicio forma de discriminare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>