Published On: mie, oct. 25th, 2017

VIDEO: “Pestii” din Vidin si Brailita sub asaltul mascatilor / Peste 200 de persoane au fost conduse la audieri / Printre acestea se afla si fiul lui Buricea

Share This
Tags

La data de 25.10.2017, procurorii DIICOT BT Braila impreuna cu ofiteri de politie judiciara  din cadrul BCCO Galati – SCCO Braila au efectuat  un numar de 34 perchezitii domiciliare, in municipiul Braila, in judetele Galati si Dambovita si in localitatea Karlsruhe,  Germania, intr-o cauza vizand  destructurarea unui  grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani, grupare ce era coordonata de un nucleu constituit pe raza municipiului Braila si a carei activitate infractionala se consuma in state ale Uniunii Europene.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in primavara anului 2012 un suspect, in calitate de lider (actionand insa sub protectia nasului sau), impreuna cu alti 4 suspecti, a constituit un grup infractional organizat, specializat in obtinerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuala (uneori cu acordul tinerelor, ori prin constrangerea sau inducerea in eroare a acestora) a mai multor tinere pe teritoriile mai multor state europene (Austria, Elvetia, Germania, Belgia, Italia, Spania). La acest grup infractional organizat au aderat in cursul anului 2013 si alte persoane.

S-a retinut ca membrii grupului au urmarit racolarea, transportul, cazarea si exploatarea unor victime intr-un interval cat mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obtinerea unor importante venituri materiale.

Pe fondul presiunilor, amenintarilor, santajului exercitate de catre membrii grupului infractional, unele dintre tinerele care intrau in contact cu acestia cedau si „acceptau” practicarea prostitutiei, iar banii obtinuti din aceasta activitate erau folositi in cea mai mare parte de traficanti.

Astfel, in urma probelor administrate s-a stabilit faptul ca liderul grupului coordona activitatile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurand protectia membrilor grupului, dandu-le informatii referitoare la locurile in care pot fi obtinute sume importante de bani si la modul in care trebuia sa le determine pe tinere sa se prostitueze, primind in mod direct, sau prin intermediul altor persoane, o parte din banii obtinuti de persoanele pe care le coordona sau carora le asigura protectia.

Tinerele racolate si exploatate sexual proveneau, cu precadere, din medii sociale sarace, din familii dezorganizate, fara venituri importante.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare vor fi puse in aplicare 110 mandate de aducere si vor fi luate masuri asiguratorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apa, conturi si alte bunuri de valoare.

 Actiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Galati, Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Buzau si Dambovita, politistii de investigatii criminale ai I.P.J. Braila, luptatori S.A.S. si jandarmi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>