Published On: mar, oct. 31st, 2017

Vicepremierul Marcel Ciolacu: “Romania poate oferi expertiza in materie de securitate cibernetica la nivel european”

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a discutat luni, 30 octombrie, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru economie si societate digitala, Mariya Gabriel, despre disponibilitatea Romaniei de a contribui activ la demersurile de consolidare a pietei unice digitale, inclusiv din perspectiva rolului de viitoare detinatoare a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019. La intrevedere au mai participat

ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Lucian Sova, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

“Securitatea cibernetica reprezinta cel mai sensibil domeniu pentru viitorul si competitivitatea economiei si societatii digitale europene si pentru functionarea Pietei Unice Digitale. Sustinem procesul de reglementare a mediului online din perspectiva securitatii cibernetice, cu obiectivul final de ridicare a nivelului de securitate cibernetica a sistemelor si retelelor informatice europene. Romania a inregistrat progrese remarcabile in domeniul securitatii informatice si poate oferi expertiza in materie, nivelul de performanta al expertilor nostri fiind recunoscut pe plan extern“, a declarat Ion Marcel Ciolacu.

De asemenea, vicepremierul a subliniat ca intarirea rolului Agentiei Europene pentru Securitatea Informatiilor si a Retelelor este necesara.

“In vederea cristalizarii unei abordari comune in aceasta problematica, sunt planificate pentru perioada urmatoare intalniri ale Consiliului Operativ de Securitate Cibernetica, organism insarcinat cu stabilirea liniilor directoare in domeniul securitatii cibernetice in Romania“, a explicat Ciolacu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>