Published On: vin, oct. 6th, 2017

VERNISAJ LA MUZEUL BRAILEI „CAROL I”

Muzeul Brailei „Carol I” si Uniunea Artistilor Plastici din Romania va invita sa participati sambata, 7 octombrie 2017, ora 17, la vernisajul celei de-a doua expozitii personale organizate in orasul natal de renumita artista plastica, Paula Ribariu. Expozitia este organizata la sediul muzeului, din Piata Traian, nr. 3.

            Cu o opera recunoscuta pentru noutate si autenticitate, cu o activitate expozitionala constanta, apreciata, deopotriva, de specialisti, de cunoscatori ai domeniului, dar si de publicul care cauta raspunsuri la intrebarile existentiale ale omului, initiatoarea unei forme de protest fata de deteriorarea valorilor, prin Ziar Neconventional Romania, Paula Ribariu este o voce darza in breasla artistilor.

            Creatia Paulei Ribariu este prezenta in muzee din tara si din Europa: Muzeul de Arta Moderna Szczecin, Kupferstich-Kabinett, Staatliche Kunstsammingen Dresden, Ludwig Forum-Aachen. In anul 2000 i s-a decernat premiul Hans Theo Richter al Academiei Saxone de Arta din Dresda, iar in 2006, Premiul de Excelenta la Salonul International de pictura de la Baia Mare.

Din anul 2004, Paula Ribariu detine Ordinul si Medalia Meritul Cultural in Grad de Comandor, conferit de Presedintele Romaniei.

Un argument in plus al aprecierii de care se bucura Paula Ribariu este aparitia albumului care ii este dedicat, trilingv, cu valoare bibliofila, tiparit la Editura Klartext Verlagsges. Mbh, Essen, cu sprijinul ICR, in anul 2013.

            „Din punct de vedere artistic Paula Ribariu realizeaza o performanta unica in arta romaneasca, imbinand rafinat formele culturilor arhaice si populare cu formele artei contemporane prin transpunerea lor intr-un limbaj actual” (Ileana Pintilie Teleaga).

Expozitiile Paulei Ribariu nu sunt insiruiri de tablouri, nici grupari de obiecte independente dispuse in spatiu, ci complexe scenografii de forme – receptacul care aduna si unifica forme ale imaginarului. Fiinta, contur luminos, leviteaza in si deasupra intunericului, in cautarea locului pentru meditatie, ruga, regenerare sau adormire: om, templu, brazda, mormant. Acesta poate fi unul dintre sensurile „spatiului spiritual – brazda”, edificat de artista la Muzeul Brailei „Carol I”, profesiunea de credinta declarata in ziua celei de-a 79-a aniversari. 

Va asteptam cu drag!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>