Published On: mar, oct. 10th, 2017

Un libanez care statea ilegal in Braila a fost depistat de politisti

Un barbat de 51 de ani din Liban a fost depistat de politistii de imigrari din Braila. Strainul a fost sanctionat contraventional cu suma de 400 de lei si indrumat sa-si reglementeze dreptul de sedere, in calitate de membru de familie al unui cetatean roman.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Braila au desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, pe raza de competenta, in cooperare cu Inspectoratul Judetean de Politie Braila, o actiune pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini.

Astfel, in urma actiunii, a  fost depistat cu sedere ilegala, un barbat, in varsta de 51 de ani, din Liban, care la expirarea dreptului de sedere, conferit de permisul de sedere temporara, in scop de reintregirea familiei, membru de familie al unui cetatean roman, nu a parasit teritoriul Romaniei si nici nu a intreprins demersurile legale, pentru prelungirea acestui drept.

Intrucat, este membru de familie al unui cetatean roman, persoana a fost indrumata sa se prezinte la sediul structurii de imigrari din raza de resedinta cu documentele necesare in vederea reglementarii dreptului de sedere. Totodata, cetateanul strain a fost sanctionat contraventional cu amenda, in cuantum de 400 lei, conform OUG 194/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, privind regimul strainilor in Romania. 

Actiunile desfasurate de catre politistii de imigrari urmaresc asigurarea ordinii si sigurantei cetateanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectarii legalitatii sederii in Romania a strainilor si combaterea migratiei si muncii ilegale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>