Published On: joi, oct. 26th, 2017

Se schimba viteza maxima cu care se poate circula in localitate

Autovehiculele, indiferent de categoria din care fac parte, ar putea sa circule legal prin localitati cu viteze de pana la 60 de km/h, potrivit unui proiect de lege inregistrat recent la Senat pentru dezbatere.

Masura ar facilita traversarea localitatilor situate de-a lungul drumurilor nationale si europene si vizeaza cresterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din Romania si reducerea duratei calatoriilor rutiere.

Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare prin decret prezidential si de publicare in Monitorul Oficial.

Potrivit acestui proiect de act normativ, viteza maxima de circulatie a autovehiculelor in localitate ar putea creste. Exceptie de la acesta masura vor face orasele si municipiile, acolo unde limitele de viteza se pot stabili numai cu avizul politiei rutiere. Concret, viteza cu care s-ar putea circula pe drumurile nationale si europene din localitati ar creste de la 50 la 60 de km/h si ar permite traversarea mai rapida a acestor localitati. Astfel, autovehiculele, indiferent de categoria lor, ar putea circula in localitate cu maximum 60 de km/h, dar doar daca pe sectorul de drum pe care circula nu a fost stabilita o alta limita de viteza, scrie realitatea.net.

Scopul reglementarii este acela de a fluidiza traficul si de a scurta perioadele petrecute de catre soferi la volan, scrie AvocatNet.ro. Masura ar urma sa vina in sprijinul transportatorilor si investitorilor din Romania, care vor beneficia de un timp redus de transport al marfurilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>