Published On: lun, oct. 2nd, 2017

Saptamana plina de activitati pentru politistii braileni / Obiectivul principal: Prevenirea Criminalitatii

Politia Romana desfasoara la nivel national, in perioada 2-6 octombrie 2017, o serie de activitati sustinute in domeniul prevenirii infractionalitatii, in cadrul celei de-a doua editii din acest an a manifestarii „Saptamana prevenirii criminalitatii”.

Evenimentul cuprinde o serie de activitati sustinute in domeniul prevenirii infractionalitatii si este structurat pe zile tematice, stabilite in baza  prioritatilor de interventie preventiva ale Politiei Romane din acest an si a altor domenii de interes institutional, dupa cum urmeaza:

–              02.10.2017 – ziua este dedicata activitatilor prevenirii delincventei juvenile;

–              03.10.2017 – vizeaza prevenirea victimizarii minorilor;

–              04.10.2017 – prevenirea infractiunilor contra patrimoniului;

–              05.10.2017 – prevenirea violenta in familie;

–              30.09.2016 – zi dedicata sigurantei rutiere.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila va deschide Saptamana prevenirii criminalitatii luni, 2 octombrie, ora 9:30, la Scoala Gimnaziala "Fanus Neagu" Braila, unde elevii vor vizita modulele educativ-aplicative pregatite de politistii de la criminalistica, rutiera, actiuni speciale si prevenire.

Pentru ziua de marti, dedicata victimizarii minorilor, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila  au pregatit o activitate inedita pe tema cyberbullying, cu participarea elevilor Liceului Teoretic "Panait Cerna" Braila. Activitatea incepe la ora 12:00 si se desfasoara in curtea Liceului Teoretic "Panait Cerna" Braila.

Activitatile din a treia zi a saptamanii, dedicate prevenirii infractiunilor contra patrimoniului, vor fi orientate catre prevenirea furturilor din locuinte, din curti si anexe gospodaresti, a talhariilor si a inselaciunilor si se vor desfasura in zone aglomerate, pe strazile localitatilor rurale si la targuri saptamanale. Demersurile preventive din aceasta zi vor viza in mod deosebit populatia varstnica, mai expusa la victimizare prin infractiuni precum inselaciunile sau furturile prin castigarea increderii.

Prevenirea violentei in familie va aduce oamenii legii in unitati comerciale cu personal preponderent feminin.

Ultima zi a manifestarii va fi dedicata, si in acest an, sigurantei rutiere. In scopul prevenirii accidentelor rutiere, la nivelul judetului sunt organizate activitati de constientizare a participantilor la trafic cu privire la importanta respectarii legislatiei specifice, adresate atat conducatorilor auto, cat si pietonilor, care vor fi desfasurate de politistii rutieri, precum si de cei de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii. Totodata, in aceasta zi, vor continua si activitatile adresate elevilor din unitatile de invatamant din intregul judet.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>