Published On: mar, oct. 24th, 2017

PROGNOZA METEO: Vreme rea in aceasta saptamana cu temperaturi mai scazute decat media normala

Cod galben de vant puternic in Constanta si in alte doua judete. Capitala si alte 18 judete, vizate de coduri portocalii de ploi si vant

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti, o avertizare tip cod galben de vant puternic in Constanta, Tulcea si Mures. De asemenea, pentru a doua zi la rand, cinci judete sunt vizate de un cod portocaliu, in vreme ce Bucurestiul si alte 13 judete se afla sub avertizare cod galben de vant puternic si ploi.

Toata saptamana va fi mai frig decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului, in cea mai mare parte a tarii. In Transilvania vor fi variatii mari de temperatura. Sunt anuntate ploi in majoritatea zonelor tarii, in unele locuri chiar insemnate cantativ.

Meteorologii sustin ca sunt anuntate intensificari ale vantului care pot depasi la rafala viteza de 60 de kilometri pe ora.

Potrivit ANM, avertizarea este in vigoare pana la ora 10 in judetul Mures, in timp ce judetele Constanta si Tulcea se afla sub cod galben pana la ora 12.

Potrivit meteorologilor, incepand de luni, 23 octombrie, ploile se vor extinde dispre vest si vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii. in Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. De asemenea, in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp.

“Vantul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50-55 de kilometri la ora, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70-80 de kilometri la ora”, au explicat meteorologii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>