Published On: mar, oct. 31st, 2017

Primaria Braila pompeaza bani multi in ECO pentru a avea pe viitor un oras curat / Dragomir: “In prezent rezultatele celor trei societati de salubritate sunt zero”

In ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, pe ordinea de zi s-a gasit un proiect prin care s-a marit capitalul social a SC ECO SA. Acest proiect a trecut cu 18 voturi "pentru" si 6 abtineri ale grupului PNL si independentul Lucian Caprariu. Concret, Primaria va vira in conturile ECO, 9 milioane, din care 5.244.511 lei vor fi folositi pentru a achita datoriile “istorice” care dateaza din 2007-2008, iar restul sumei va fi folosita pentru o dotare moderna a societatii.

“Din pacate, niciuna din cele 3 societati din municipiul Braila nu este un exemplu pentru curatenie si acest lucru ne aduce un deserviciu noua, tuturor. Am avut nenumarate discutii cu reprezentantii tuturor celor 3 societati: Eco, RER si Braicata, pentru a avea un oras curat. Concluziile sunt cele pe care le vedeti astazi: zero! Si atunci am fost nevoiti sa luam aceasta decizie, pentru a le arata de aceasta data noi, celor 2 privati, ca o societate publica in care se investeste poate sa fie un exemplu. Si ati vazut ca pe lista utilajelor am pus masini noi, automaturatoare, masini care aspira strazile si frunzele la o capacitate foarte mare si inclusiv containere noi, pentru a scapa de acea imagine insalubra a containerelor distruse din acest oras, pe care cele 2 societati nu catadicsesc sa le schimbe. Si pe orice sector de oras am merge, vedem aceeasi mizerie. Si atunci dam un exemplu astazi, prin aceasta majorare de capital la Eco. Ii dotam, sper sa avem containere noi, masini de curatenie noi, un sector de activitate cu totul diferit si cele 2 societati vor avea atunci posibilitatea sa inteleaga ca sunam din clopotel si ori intervin si ei si investesc in municipiul Braila, ori incet, incet ne cam parasesc”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>