Published On: vin, oct. 13th, 2017

Primaria Braila a platit 2.2 milioane de euro pentru taxa pe apa de ploaie / Dragomir: “Daca taxa pentru apa de ploaie va fi mai mica, si Primaria va fi fericita”

In ultima perioada, cel mai discutat subiect pe scena politica braileana este taxa pe apa de ploaie care se regaseste in facturile brailenilor la apa. Mai multe voci, sustin ca nu este normal ca aceasta taxa sa fie in lunile iulie si august, luni destul de secetoase, mai mare decat in lunile din primavara. Recent, si primarul Dragomir s-a declarat impotriva acestei taxe, dar a spus ca nu poate fi scoasa din facturi, deoarece s-ar incalca legea. Totusi, acesta a precizat ca si Primaria Braila s-ar bucura daca aceata taxa s-ar micsora deoarece in anul 2016, Primaria a platit pentru apa de ploaie aproximativ 2.3 milioane de lei. Edilul sef a spus ca daca taxa ar fi mai mica, si Primaria ar plati mai putin si ar economisi bani ce pot fi folositi pentru alte investitii. Dragomir a mai subliniat faptul ca in viitorul apropiat va incepe discutii pentru a modifica coeficientii cu care se calculeaza taxa la taxa pe apa de ploaie.

“Sa stiti ca nu doar brailenii platesc pentru apa de ploaie. Si Primaria Municipiului Braila plateste pentru apa de ploaie. Nu pot sa va spun exact in metri patrati pentru ce suprafata platim, dar in anul 2017, Primaria municipiului Braila a platit la CUP Dunarea 2.286.961 lei pentru apa de ploaie – asta inseamna 22 miliarde lei vechi. Este taxa pentru ceea ce inseamna domeniul public pe care noi il avem si pe care se scurge apa de ploaie. Cu siguranta daca taxa pentru apa de ploaie va fi mai mica, si Primaria Municipiului Braila va fi fericita, iar eu, ca primar, voi avea mai multi bani pentru alte investitii.

Complet taxa pe apa de ploaie nu poate fi eliminata, avand in vedere ca apa de ploaie ajunge in statia de epurare si trebuie facute niste cheltuieli pentru deversare ei, ca si apa curata, in Dunare. Numai ca din punctul meu de vedere, si este un punct de vedere personal, actualele formule de calcul nu sunt unele corecte. Raportarile Institutului National de Meteorologie au produs foarte mari nemultumiri atat in randul populatiei, cat si al nostru, ca institutie publica, pentru ca noi consideram ca raportarile nu reflecta intocmai situatia de la Braila si acest lucru a dus la includerea in facturi a unor sume care din punct de vedere legal sunt corecte, dar din punct de vedere al moralitatii sunt discutabile. Urmeaza sa avem mai multe discutii, pentru ca vrem sa procedam in mod legal, vrem sa modificam anumiti coeficienti pentru ca oamenii sa plateasca mult mai putin”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>