Published On: vin, oct. 27th, 2017

Premierul Tudose, sfidat de Consiliul Local Galati / Situatia cu 1.000 de hectare dintre Braila si Galati ramane nerezolvata

Solicitarea premierului, facuta printr-un memorandum adresat Consiliului Local Galati, vizeaza restituirea de la Galati catre Braila a 655 de hectare primite printr-o decizie veche de 15 ani a Guvernului Nastase. Hotararea de CL, desi redactata, a fost retrasa de pe ordinea de zi joi aseara, chiar la inceputul sedintei, dupa ce primarul si alesii au ajuns la concluzia ca este “o masura pripita”.

Razboiul celor 1.000 de hectare, dintre Galati si Braila, a luat o turnura surprinzatoare joi seara, in sedinta in care Consiliul Local Galati ar fi trebuit, teoretic, sa restituie Brailei 655 de hectare, ca urmare a solicitarii facute de premierul Mihai Tudose, printr-un memorandum adoptat de Guvern.

La inceputul sedintei, primarul Ionut Pucheanu a spus ca doreste sa scoata de pe ordinea de zi proiectul ce prevede masura mai sus mentionata pe motiv ca ar fi pripita si ar genera prejudicii orasului Galati. Propunerea primarului a fost votata in unanimitate de consilierii locali.

“Cred ca o mai buna analiza a unei astfel de decizii extrem de importanta pentru noi este mult mai importanta decat sa ne aruncam cu capul inainte si sa luam hotarari pripite. Mai exista potentiale proiecte ce pot aparea pe zona respectiva si atunci este normal sa reanalizam toate optiunile(…) Speram intr-un dialog ceva mai direct si mai bun cu Guvernul Romaniei tocmai pentru a vedea si a intelege exact de ce ni se cere acest teren inapoi. Daca vreti acum sa discutam, nu vreau sa atrag atentia si asupra celeilalte parcele, dar nu inteleg de ce despre celelalte 350 de hectare pe care le avem date, la fel, in arenda catre cineva, de mai bine de trei ani de zile, nimeni nu spune nimic. Se pare ca doar aici, pe cele 655 de hectare, am deranjat. Vom afla totul la momentul potrivit”, a declarat Pucheanu. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>