Published On: lun, oct. 16th, 2017

Pietele si targurile din judet, luate la puricat de autoritati

Urmare a desfasurarii la nivel national a controlului tematic privind “Asigurarea exactitatii, a uniformitatii masurarilor si legalitatea mijloacelor de masurare utilizate in pietele agroalimentare, targuri si oboare pentru masurari folosite in tranzactii comerciale pentru determinarea maselor pana la 10 000 kg”, in saptamana 09-13.10.2017, au fost efectuate controale in localitatile Ianca si Urleasca, precum si in targurile organizate la nivelul acestor localitati, unde au fost identificati trei operatori economici ( 2 persoane juridice si o persoana fizica) care utilizau in tranzactii comerciale, aparate de cantarit cu functionare neautomata (balante electronice si balanta romana), a caror legalitate nu a fost asigurata de detinatori prin efectuarea verificarilor metrologice obligatorii anuale.

Operatorii economici gasiti in neregula, au fost sanctionati contraventional cu amenda de 5000 lei, fiecare, (persoane juridice) si 2500 lei (persoane fizice), minimul prevazut de actul normativ aplicabil.

In saptamanile urmatoare controalele metrologice vor continua in pietele, targurile si oboarele din municipiul si judetul Braila.

Reamintim si cu aceasta ocazie obligativitatea operatorilor economici (persoane fizice si persoane juridice) de a utiliza in domenii de interes public, cu precadere in tranzactii comerciale numai  mijloace de masurare, legale, verificate metrologic in termen.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>