Published On: lun, oct. 9th, 2017

“O calatorie in lumea dansului”

Filarmonica "LYRA-GEORGE CAVADIA" Braila, in parteneriat cu Fundatia Culturala "ARIODANTE", organizeaza sambata 14 octombrie 2017, incapand cu ora 18:30, in Sala de Concerte a Palatului "Lyra", recitalul "O calatorie in lumea dansului", sustinut de Ansamblul "Musica Viva", in interpretarea lui FLORIN MITREA – violoncel si ANDREEA BUTNARU – pian.

Concertul " O calatorie in lumea dansului" are ca tematica unele din cele mai frumoase pagini scrise pentru violoncel si pian, lucrari inspirate din traditia dansului european si sud-american. Pornind de la intonatiile populare, marii compozitori reprezentati in acest recital au dat viata unor piese de factura clasica, create pentru doua instrumente nobile, care va vor atrage intr-o calatorie pe mai multe meridiane. Muzica este insotita de o povestire spusa de pianista Andreea Butnaru – un periplu printre traditii sonore, impletite cu intamplari din biografia creatorilor si cu povesti imaginare ale interpretilor acestei muzici.

Programul:

Dmitri Sostakovici – Scherzo din Sonata pentru violoncel si pian in re minor

Robert Schumann – Piese in ton popular

Astor Piazzolla – Oblivion si Milonga

Francis Poulenc – Ballabile din Sonata pentru violoncel si pian

Manuel de Falla – Sase cantece populare spaniole

Bela Bartok – Dansurile Romanesti

Concertul "O calatorie in lumea dansului" vine in continuarea proiectului din 2017 – CD-ul "O calatorie spre Secolul al XXlea", un produs muzical de suflet, realizat cu titluri inedite din repertoriul pentru pian si violoncel. . In interiorul acestor inregistrari apar doua sonate pentru pian si violoncel – prima Sonata a lui Bohuslav Martinu si Sonata lui Francis Poulenc – care pot fi gasite extrem de rar in repertoriul de concert si in inregistrarile de profil. Impreuna cu Sonata lui Dmitri Sostakovici, ele realizeaza un triptic al ipostazelor artistice din secolul trecut, de la tragism la speranta, de la seriozitate la ironie, de la tristete la zambet.

Asadar, in cadrul evenimentului va avea loc lansarea de CD a ansamblului cameral Musica Viva.

Biletele pot fi achizitionate de la agentia de bilete a filarmonicii din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului) astfel:

LUNI – JOI: 8:00 – 18:00

VINERI: 8:00 – 14:00

In ziua evenimentului, la Palatul "Lyra", incepand cu ora 17:00

Pretul unui bilet este de 10 lei.

Va asteptam!!!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>