Published On: joi, oct. 12th, 2017

Mihai Tudose merge cu remanierea pana la capat / Acesta asteapta demisiile ministrilor penali

Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, raspunzand unei intrebari, ca nu a primit demisiile ministrilor vizati de remaniere, respectiv Sevil Shhaideh si Rovana Plumb. El a evitat sa spuna daca asteapta aceste demisii. Ministrii Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, si al Fondurilor europene, Rovana Plumb, ar putea sa demisioneze, potrivit unor surse politice, inaintea sedintei CExN a PSD de astazi, in care se va discuta remanierea lor. Dragnea sustine ca nu a discutat cu Tudose varianta demisiei ministrilor Shhaideh si Plumb. Tudose a venit, miercuri dimineata, la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cu care a avut o discutie de aproximativ o jumatate de ora. Dupa aceasta discutie, Tudose a intrat impreuna cu Dragnea in sala de plen.

Acesta a explicat de ce a cerut demisia din Guvern a ministrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh si Rovana Plumb: pentru ca cele doua sunt in relatie directa cu Bruxelles-ul, iar perceptia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucuresti.

“Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un elemenet important in acest program este atragerea de fonduri europene si cele doua colege, stiti foarte bine, avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie. Au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem si o perceptie, si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici”, a declarat Mihai Tudose.

El a spus ca cele doua doamne ministru sunt in directa relatie cu Bruxelles-ul si ”de aici apare problema”.

Dar fiind faptul ca cele doua colege sunt exact pe zona aceasta de relatie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o parere persoanala pe care v-am spus-o si o impunere ca sef al Guvernului. Asta este tot”, a conchis Tudose.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a sustinut, miercuri, ca nu a discutat cu premierul Mihai Tudose varianta ca ministrii Sevil Shhaideh si Rovana Plumb sa demisioneze. Intrebat in continuare daca ia in calcul demisia celor doi ministri, Dragnea a spus: “Dar nu eu trebuie sa demisionez”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>