Published On: joi, oct. 12th, 2017

Mihai Tudose: “Cei de la FMI au stricat viata unei tari si a oamenilor intr-un mod dezastruos. Nu voi lua un leu imprumut de la ei”

Premierul Mihai Tudose a declarat ca nu va lua niciun imprumut de la FMI, intrebat fiind daca Guvernul are in vedere o astfel de varianta.

"Sincer, in niciun caz, si le-am spus-o si lor, fiindca la ce prognoze au facut si la cum s-au purtat cu noi, iertati-ma, cred ca ar trebui sa fim intr-o disperare la care sa nici nu ne foloseasca daca luam banii de la ei. Nu voi lua un leu imprumut de la FMI", a afirmat, la Antena 3, Mihai Tudose. 

Premierul  a precizat ca ministrul de Finante, Ionut Misa, efectueaza o deplasare in SUA pentru o discutie cu organismele financiare internationale, dar nu cu FMI. Tudose a adaugat ca se poate recurge la alte instrumente financiare daca va fi nevoie, "eurobonduri, imprumut titluri de stat".

Fiind intrebat daca are de reprosat FMI situatia legata de taierile de salarii din 2010, Tudose a raspuns: "Pai, au iesit senini si au spus 'noi am cam gresit un pic'".

"Au stricat viata unei tari si a oamenilor intr-un mod dezastruos. Si acum au gresit o prognoza, au gresit-o pe a doua, eu mi-am facut datoria sa-i chem si sa le spun ca s-ar putea sa nu mai vorbim deloc cu ei, nici macar asa, in vizita de curtoazie, când se schimba garnitura la ei, daca o gresesc, in continuare, si pe a treia (prognoza — n.r.). Au devenit un pic mai prudenti. Eu nu vorbesc de Fondul Monetar International ca structura, dar, nu stiu, oamenii pe care-i trimit pe aici, nu stiu care e baza de selectie, ca nu prea le iese.  Eu am avut o discutie cu ei, doar atâta: mai gresiti o data si voi reactiona violent, fiindca inteleg ca este, de fapt, un atac al vostru asupra tarii, cu ratingul de tara", a declarat premierul Tudose.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>