Published On: mie, oct. 25th, 2017

Mesajul prim-ministrului Mihai Tudose de Ziua Armatei

„Pe aici nu se trece” si „Impreuna suntem mai puternici” sunt devize castigate de Armata Romana prin jertfa, curaj si devotament. Anul acesta am celebrat 100 de ani de la victoriile de la Marasti, Marasesti, Oituz, victorii spectaculoase, care au schimbat soarta Romaniei in Primul Razboi Mondial. Un an mai tarziu, in 1918, celebram Marea Unire a poporului roman.

Acum, la 100 de ani distanta, Romania reprezinta un pol de stabilitate in regiune, lucru vizibil si prin increderea si respectul de care se bucura Armata in randul cetatenilor romani, dar si din partea aliatilor nostri. Militarii romani sunt extrem de apreciati in cadrul misiunile NATO, fapt ce contribuie la cresterea prestigiului. Este o dovada clara, daca mai era nevoie, ca Armata Romana detine importante resurse pentru asigurarea securitatii nationale.

In acelasi timp, Romania a demonstrat ca este un important membru NATO, un aliat apreciat pentru profesionalism, care-si respecta angajamentele luate. Alocarea a 2% din PIB pentru Aparare este o realitate, care a deschis noi oportunitati pentru tara noastra. In primul rand, am parcurs etape importante pentru revitalizarea industriei de aparare. Am semnat deja protocoale de colaborare intre Guvern si mari companii de armament, care vin sa investeasca in Romania cu tot cu transfer tehnologic. In al doilea rand, venim in sprijinul armatei, prin asigurarea de echipamente militare de ultima generatie.

Guvernul Romaniei a fost, este si va fi un partener neconditionat al Armatei Romane. Astazi, 25 octombrie, cand sarbatorim Ziua Armatei, doresc sa-mi exprim recunostinta si pretuirea pentru militarii romani, care prin jertfa, curaj si devotament asigura securitatea cetatenilor si integritatea teritoriala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>