Published On: mie, oct. 11th, 2017

Juventus Bucuresti – Dacia Unirea Braila, in 16-imile Cupei Romaniei

Astazi, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului, are loc tragerea la sorti pentru stabilirea meciurilor 16-imilor Cupei Romaniei, editia 2017-2018. Din aceasta faza intra in competitie si cluburile din Liga 1.

Cele 32 de echipe care vor participa in faza 16-imilor de finala au fost repartizate in doua urne. In prima, adica cea a capilor de serie, se afla si patru cluburi care evolueaza in campionatul Ligii 2. In a doua urna valorica se regasesc patru echipe din Liga 1, opt din Liga 2 si sase din Liga 3.

Jocurile din cadrul saisprezecimilor Cupei Romaniei vor avea loc marti/miercuri/joi, 24/25/26 octombrie, cu incepere de la ora 14:30, cu exceptia partidelor televizate.

Desi Dacia Unirea Braila s-a aflat in urna capilor de serie, pentru ca in sezonul trecut formatia braileana a ajuns pana in optimele competitiei, a avut ghinion la tragerea la sorti, picand impotriva echipei Juventus Bucuresti, echipa din prima liga.

Jocurile din saisprezecimile, optimile si sferturile de finala se disputa in sistem eliminatoriu, intr-o singura mansa, pe terenul echipei de categorie inferioara sau mai slab clasata in campionatul precedent. In cazul in care jocurile din Cupa Romaniei urmeaza sa fie televizate in direct si sunt programate in nocturna, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalatie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiata, care indeplineste conditiile regulamentare necesare disputarii jocului si televizarii.

Pentru instalatiile mobile de nocturna este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile inainte de disputarea jocului a certificatului instalatiei de nocturna emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum si dovada instalarii acesteia. In cazul in care incepand cu faza saisprezecimilor de finala se intalnesc echipe din categorii diferite si echipa organizatoare nu detine instalatie de nocturna, la cererea echipei care detine aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care detine instalatie de nocturna.

In caz de egalitate dupa 90 de minute de joc, se procedeaza la prelungiri si, dupa caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsa.

Programul complet al 16-imilor Cupei Romaniei

Botosani – CFR Cluj

Sepsi – CSU Craiova

ASU Poli – ACS Poli

FC Arges – Poli Iasi

Chiajna – Astra

Sanatatea Cluj – FCSB

CSM Scolar Resita – Viitorul

Aerostar Bacau – Dinamo

Juventus – Dacia Unirea Braila

Petrolul – Mioveni

Hermannstadt – FC Voluntari

Metaloglobus – Gaz Metan

Unirea Slobozia – ASA Targu Mures

UTA Arad – CS Afumati

Chindia Targoviste – Academica Clinceni

Stiinta Miroslava – U Cluj

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>