Published On: joi, oct. 5th, 2017

Jumatate din tara sub asaltul mascatilor / Perchezitii de AMPLOARE in 22 de judete, la persoane care au prejudiciat statul cu 29 de milioane de euro

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-un dosar avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.

In cursul zilei de astazi, 5 octombrie 2017, pe baza mandatelor emise de instanta, sub coordonarea procurorului de caz, politisti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.G.P.R. efectueaza 53 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti, precum si a judetelor Arad, Arges, Bacau, Bihor, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Galati, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis si Vrancea,  la sediile sociale si punctele de lucru a 17 societati comerciale implicate in activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Din cercetari a reiesit ca unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piata nationala, ar fi evidentiat in actele contabile si in alte documente legale operatiuni fictive, care atestau indeplinirea obligatiilor privind gestionarea uleiurilor uzate, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 29 de milioane de euro.

In cauza, procurorii beneficiaza de suportul inspectoratelor de politie din toate judetele in care se efectueaza perchezitii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>