Published On: lun, oct. 30th, 2017

Intersectia dintre Bulevardul Dorobanti si strada Apollo va fi semaforizata

In vara anului trecut, liberalul Petrica Popa,  in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, a propus ca intersectia dintre Bulevardul Dorobantilor si strada Apollo sa fie semaforizata, deoarece este o zona foarte periculoasa atat pentru soferi, cat si pentru pietoni. Construirea unui sens giratoriu asa cum s-a procedat in alte zone din oras este imposibila, din cauza liniilor de tramvai, motiv pentru care amplasarea de semafoare este cea mai viabila solutie. La mai bine de un an de la aceasta propunere, liberalul a readus in discutie acest subiect, intrebandu-l pe primarul Dragomir ce pasi s-au facut pentru a se realiza acest lucru. Mai mult, acesta a adaugat ca sensul giratoriu de la intersectia Bulevardului Cuza cu Calea Galati e “luat de vant”. Acesta facea referire ca balizele folosite pentru respectivul sens giratoriu sunt usoare si cand vantul este mai puternic sunt luate pe sus.

“Acum aproximativ un an de zile v-am solicitat daca se poate ca intersectia strazii Apollo, cu Bulevardul Dorobantilor sa fie semaforizata. S-au facut ceva pasi in acest sens? Sunt sperante sa se rezolve aceasta problema in viitorul apropiat?

Ar mai fi o problema la Calea Galati colt cu Cuza, exista acolo un sens giratoriu pe care il ia vantul. Acele balize sunt foarte usor luate si de vant si de soferii care poate nu-s din Braila. V-as solicita daca se poate, pana se definitiveaza constructia sensului giratoriu, in adevaratul sens al cuvantului, ca in acea zona sa fie iluminta cu lumini de avertizare”, a spus Petrica Popa.

Edilul sef a spus ca licitatia semaforizarii mai multe intersectii din municipiu, inclusiv cea mentionat de consilier, s-a finalizat, avand un castigator: ”Referitor la intersectia Dorobanti cu Baldovinesti avem un castigator al licitatiei pentru efectuarea semaforizarii.”

Pana sa-si continue ideea, Dragomir a fost intrerupt de viceprimarul Jantea care a spus ca "s-a dat ordinul de incepere pentru proiectare si executie."

Dragomir a continuat spunand ca balizele vechi si urate de la sensul giratoriu au fost schimbate saptamana trecuta. Acesta a incheiat spunand ca in primavara incep lucrarile pentru constructia sensului giratoriu propriu-zis.

“Referitor la punctul doi, intersectie Calea Galati cu Cuza, avem un castigator la sensul giratoriu. Cred ca si acolo s-a dat ordinul de incepere al proiectarii. Intre timp, balizele acelea vechi, cofalcite, urate, au fost schimbate cu altele noi. In primavara incep lucrarile si asta cred ca spune tot”, a conchis Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>