Published On: mar, oct. 3rd, 2017

In Bucuresti, Giurgiu si Braila, elevii stau acasa de Ziua Educatiei / In celelalte judete vor fi activitati extracurriculare

Elevii din judetele Giurgiu si Braila, dar si din municipiul Bucuresti sunt liberi,  joi, 5 octombrie, cu prilejul Zilei Educatiei, potrivit Ministerului Educatiei. In celelalte judete, scolile vor marca "prin activitati specifice ziua de 5 octombrie".

Ministerul Educatiei a venit marti cu precizari in legatura cu activitatea din unitatile de invatamant preuniversitar in ziua de 5 octombrie.

"In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic (valabil in anul 2017 la nivel de sector de activitate – invatamant preuniversitar), incheiat intre  Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant, "partile (semnatare) convin sa sarbatoreasca pe 5 Iunie " Ziua Invatatorului" si pe 5 Octombrie " Ziua Internationala a Educatiei", organizand impreuna, in timpul programului de lucru, manifestari specifice dedicate acestor evenimente". De asemenea se stipuleaza ca "in perioada desfasurarii acestor activitati specifice nu se vor presta activitatile prevazute in fisa postului a fiecarui salariat din invatamant".

In acelasi sens, articolul 4 din ordinul ministrului Educatiei Nationale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului scolar 2017-2018, stabileste ca "unitatile de invatamant vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie  – Ziua Internationala a Educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului".

Astfel, Ministerul a specificat ca in judetele Giurgiu si Braila, dar si in Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarata nelucratoare, iar in celelalte judete, vor fi activitati extracurriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>