Published On: joi, oct. 26th, 2017

Harta legilor prostitutiei in Europa / In ce tara o noapte fierbinte se pedepseste cu inchisoare

harta_prostitutiei_infobrailaCartograful Jakub Marian a realizat o harta in care prezinta locurile unde prostitutia este legalizata, dar si statele unde aceasta practica este aspru pedepsita, scrie Indy100.

Hartile catalogheaza pedepsele maxime pentru prostitutie, dar si cine este pedepsit – prestatorul de servicii sau clientul. In imagine se vede ca tarile din Europa de Est si statele din sud-estul Peninsulei Balcanice pedepsesc prestatorul de servicii si nu clientul, sustine Mediafax.

In multe state, inclusiv in Regatul Unit (cu exceptia Irlandei de Nord), Spania si Italia, munca sexuala este legala, dar nu este reglementata, iar bordelurile sunt ilegale.

De asemenea, harta arata ca prostitutia este legala si reglementata in Austria, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Olanda, Elvetia si Turcia. In tarile colorate cu verde pe harta, cei care practica prostitutia se pot inregistra ca angajati oficial sau ca lucratori pe cont propriu, iar bordelurile sunt conduse ca orice alta afacere.

Potrivit cartografului, reglementarea stricta a bordelurilor din Turcia si Grecia a condus la situatia in care numerosi lucratori sexuali opereaza ilegal.

Amenzi

Cea mai mare amenda pentru clienti este in Norvegia, de 2.700 de euro, insa acestia pot alege sa stea pâna la sase luni in inchisoare.

Suedia ii amendeaza pe clienti pe baza veniturilor lor si, in mod similar, ofera alternativa de sase luni petrecute la inchisoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>