Published On: vin, oct. 6th, 2017

Guvernul vrea sa interzica din 2018 un produs pe care acum probabil il foloseste toata lumea / Amenzile intre 15.000 si 25.000 de lei

Guvernul vrea sa interzica, potrivit unui proiect de lege aprobat ieri, introducerea pe piata nationala, de la 1 iulie 2018, a pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu maner, iar incepand cu 1 ianuarie 2019 interzicerea comercializarii acestora.

Potrivit unui proiect de lege aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Executivului, se propune interzicerea incepand cu data de 1 iulie 2018, a introducerii pe piata nationala a pungilor de transport din plastic subtire (sub 50 de microni) si foarte subtire (sun 15 microni) cu maner, iar incepand cu data de 1 ianuarie 2019, a comercializarii acestora.

Potrivit definitiei din proiectul de lege, pungi de transport din plastic sunt acele pungi de transport, cu sau fara maner, fabricate din plastic, furnizate consumatorilor la punctele de vanzare de bunuri sau produse. Nerespectarea acestor modificari vor atrage amenzi cuprinse intre 15.000 si 25.000 de lei.

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de lege, care transpune in legislatia nationala doua directive europene, vizeaza exclusiv pungile de transport din plastic cu maner, nu si cele fara maner.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>