Published On: joi, oct. 12th, 2017

Gropile din Braila vor fi asfaltate de o firma fara experienta in domeniu, dar cu utilaje noi si dorinta de afirmare

In aceasta saptamana, primarul Marian Dragomir a anuntat pe o retea de socializare cu mult entuziasm ca licitatie pentru afaltarea strazilor din municipiu s-a incheiat si are un castigator. Aceasta veste este una buna pentru braileni, care s-au plans mult in mediul online de starea precara in are se afla multe strazi din municipiu. Totusi, sunt si voci care trag un semnal de alarma, spunand ca licitatia trebuia finalizata mult mai devreme, cand era vremea frumoasa, pentru a le permite muncitorilor sa lucreze. Dragomir le-a spus acestora ca nu s-a putut asfalta in perioada in care licitatie era in desfasurare pentru ca nu era legal.

Asa cum a precizat primarul, licitatia a fost castigata pe criteriul pretului cel mai mic de asocierea de firme SC “Micatis Prod” SRL Braila şi SC “Constructia” SA Tecuci, unde principala gura de foc este firma braileana care a investit masiv in ultimul an in domeniul asfaltarii. La licitatie au mai participat alte trei societati: Cricons Galati, Citadina 98 Galati, Eurobuilding Braila.

Micatis Prod are asociati familia Gropeanu, Aurel si Stancuta. Gropeanu, pana in prezent, a avut afaceri in agricultura si piscicultura, avand culturi pe sute de hectare din Insula Mare a Brailei. In anul 2016 SC Micatis Prod SRL Braila a avut o cifra de afaceri de 2.111.396 lei, cu un numar mediu de 11 angajati. Chiar daca este nou domeniul asfaltarii, Gropeanu a investit bani grei in utilaje noi si a participat in ultima perioada la mai multe licitatii atat in Braila, cat si in Galati. Acesta a spus ca are oameni si utilaje pentru trei echipe si a promis ca va face o treaba buna, iar daca brailenii nu vor fi multumiti, nu va mai participa la nicio licitatie in acest domeniu.

La randul sau, edilul sef a avertizat ca daca lucrarile nu vor fi de calitate nu va face receptia.

Demararea lucrarilor este pe ultima suta de metri, singurul lucru pe care castigatorii licitatiei trebuie sa-l mai faca este depunerea garantiei. Se preconizeaza ca lucrarile vor incepe in jur de 20 octombrie, daca vremea va fi una favorabila. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>