Published On: vin, oct. 20th, 2017

GALERIE FOTO: Tinerii nu s-au inghesuit la “Bursa locurilor de munca pentru absolventi” / Cele peste 650 de locuri de munca nu reprezinta o atractivitate pentru acestia

Vineri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a organizat “Bursa locurilor de munca pentru absolventi” in incinta Facultatii de Inginerie Braila. La aceasta actiune au participat 49 de angajatori, care le-au oferitit doritorilor peste 650 de locuri de munca. Desi oferta este una diversificata, atat pentru tinerii cu studii medii, cat si pentru cei cu studii superioare, numarul tinerilor prezenti, dornici sa-si gaseasca un loc de munca, a fost destul de mic.

Acesta problema a fost semnalata si de reprezentantul societatii cu cele mai multe job-uri scoase la bataie, VARD Braila. Acesta a spus ca tinerii nu sunt dornici sa se angajeze la Santierul Naval, chiar daca au posibilitatea sa faca cursuri de calificare platite.

“Este posibil sa fim firma cu cele mai multe locuri de munca. Problema este cu interesul tinerilor pentru un loc de munca. Chiar daca nu mai avem scoli profesionale  putem interveni noi cu cursuri de calificare, nu costa nimic, dimpotriva oferim si burse. Bursele sunt la nivelul salariului minim pe economie. Cursurile se desfasoara aici in Braila, in incinta Santierului Naval”, ne-a reclarat reprezentatul VARD Braila.

Unul dintre tinerii prezenti ne-a spus ca este incantat de faptul ca se organizeaza astfel de evenimente si ca va incerca sa se angajeze la unul dintre angajatorii care i-au prezentat oferta.

“A fost o experienta placuta, ma bucur ca am avut ocazia sa ma duc si sa primesc tot felul de oferte de munca tentante. Voi incerca sa aplic la unul dintre locurile de munca care mi s-au oferit si sper ca voi avea un job stabil”, ne-a spus tanarul.

Prezenta la Bursa a fost si Directorul Executiv al AJOFM Braila, Bratu Monica, care a spus ca acest eveniment este organziat in fiecare toamna si se adreseaza in mod special tinerilor absolventi, dar nu numai. Pentru eveniment au fost contactati peste 850 de angajatori, dar din pacate au fost prezenti doar 49.

“In fiecare an, in fiecare toamna, la nivelul tututor Agentiilor Teritoriale de Acuparea Fortei de Munca se organizeaza simultan <<Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi>>. Acest eveniment se adreseaza in mod special tinerilor, absolventi ai promotiei 2017, dar si altor categorii de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, indiferent de nivelul de instruire sau varsta.

Obiectivul principal al acestei actiuni vizeaza cresterea gradului de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii ale persoanelor inactive. Pentru acest eveniment Agentia Judeteana Pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila a contactat peste 850 de angajatori. Astazi sunt prezenti la Bursa 49 de angajatori care pun la dispozitia solicitantilor unui loc de munca peste 650 de locuri de munca in diferite domenii de activitate specifice pietei muncii locale. Oferta de locuri de munca din acest an este foarte generoasa, foarte atractiva, cele mai multe meserii se adreseaza absolventilor cu studii medii, dar avem si locuri de munca pentru absolventii de studii superioare.

Ne dorim ca la finalul acestei actiuni un numar cat mai mare de persoane aflate in cautarea unui loc de munca sa-si gaseasca un job, sa fie introdu-se pe piata muncii”, ne-a declarat Bratu Monica.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>