Published On: joi, oct. 12th, 2017

GALERIE FOTO: Adultii au invatat cum sa traverseze strada in siguranta de la copii

O activitate inedita de educatie rutiera, care i-a adus impreuna pe reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Braila si pe prescolarii Gradinitei cu program prelungit nr. 47 Braila, s-a desfasurat ieri in municipiul Braila.

Plecand de la ideea ca deprinderile corecte privind comportamentul in trafic se formeaza din copilarie, iar un rol deosebit in acest sens il are exemplul oferit de parinti, politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Biroul Rutier i-au implicat pe prescolari  intr-o activitate de educatie rutiera ai carei beneficiari au fost deopotriva copiii si adultii. 

Demersul educativ-preventiv a fost organizat pe mai multe etape, iar curtea gradinitei s-a dovedit neincapatoare pentru micutii nerabdatori sa se intalneasca cu politistii. Pentru inceput, copiilor le-au fost prezentate, intr-o maniera accesibila varstei lor, regulile de circulatie, marcajele si semnele rutiere pe care trebuie sa le cunoasca si sa le respecte, in calitate de pietoni sau pasageri in autovehicule, pentru a nu fi implicati in accidente rutiere.

Pentru o mai buna intelegere si insusire a mesajului preventiv, politistii au verificat notiunile pe care cei mici le au deja cu privire la traversarea strazii, care sunt locurile pe unde pot traversa drumul public in siguranta.

De asemenea, copiii au fost mesagerii politistilor, transmitand parintilor si bunicilor prezenti la activitate, dar si pietonilor curiosi, mesajul: "TU pe unde traversezi?… invatam de la copii!", oferindu-le si flyere cu informatii privind trecerea strazii si modul in care se sanctioneaza traversarea neregulamentara.

In ultima parte a activitatii, copiii au urcat nerabdatori in autospecialele politiei rutiere, intrebandu-i pe politisti cum functioneaza aparatul radar si, folosind cu interes sistemul de amplificare voce al autospecialei, au transmis propriile mesaje pietonilor din zona.

La final, copiii au primit, la randul lor, flyere, cu recomandarea de a le inmana parintilor si bunicilor si de a-i indemna sa respecte regulile de circulatie.

Politistii atrag din nou atentia cetatenilor cu privire la faptul ca traversarea neregulamentara a strazii este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere si ca respectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice constituie nu doar un bun exemplu pentru copiii lor, ci si o dovada a iubirii pe care le-o poarta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>