Published On: mar, oct. 3rd, 2017

Dragomir nu e de acord cu taxa pe apa de ploaie, dar scoaterea ei din facturi este ilegala

In ultima perioada, cel mai discutat subiect pe scena politica braileana este taxa pe apa de ploaie care se regaseste in facturile brailenilor la apa. Mai multe voci, sustin ca nu este normal ca aceasta taxa sa fie in lunile iulie si august, luni destul de secetoase, mai mare decat in lunile din primavara. Recent, si primarul Dragomir s-a declarat impotriva acestei taxe, dar a spus ca nu poate fi scoasa din facturi, deoarece s-ar incalca legea. Totusi, edilul sef a precizat ca si-ar dori ca toti parlamenetarii din Braila, indiferent de culoarea politica, sa faca front comun si sa vina cu o initiativa legislativa prin care sa se permita scoaterea apei pluviale din factura.

“Nu sunt un sustinator al platii apei pluviale la CUP Dunarea. Suntem impreuna, pe aceeasi lungime de unda. Doar ca avem un cadru legal care ne spune ca Institutul National de Meteorologie ne transmite cat ar fi plouat in municipiul Braila, pe documentele pe care le au dansii. Retineti, am spus <cat ar fi plouat>, nu cat a plouat! Dar aceasta este procedura legala.

Imi aduc aminte, totusi, de un domn deputat, pasager prin Braila – il chema Alexandru Nazare, care s-a laudat ca va depune un proiect de lege privind eliminarea apei de ploaie din factura. La fel de bine imi aduc aminte ca, la un moment dat, domnul fost viceprimar Alexandru Danaila raspundea de CUP Dunarea, la fel cum o face acum domnul viceprimar Alexandru Jantea.

Cred ca in aceasta situatie, toti parlamentarii din Braila ar trebui sa aiba un dialog si sa aiba o initiativa legislativa prin care sa ne permita noua sa luam decizia eliminarii apei pluviale din factura. Pentru ca daca noi o eliminam astazi, este ilegal. Nici dumneavoastra si nici eu nu vrem sa fim partasi la o ilegalitate, chiar daca nu este moral. Asa ca propun ca dumneavoastra sa vorbiti cu parlamentarii PNL, ALDE sa vorbeasca la nivelul parlamentarului sau, iar noi o sa luam legatura cu parlamentarii PSD. Cred ca ar fi a doua oara cand parlamentarii si-ar da mana, pentru a avea un scop comun”,  i-a spus Marian Dragomir unui liberal.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>