Published On: lun, oct. 2nd, 2017

Dosarele de actualitate la nivelul UE in materie de energie, pe agenda intrevederii premierului Mihai Tudose cu vicepresedintele Comisiei Europene

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut saptamana trecuta, la Palatul Victoria, o intrevedere cu vicepresedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea Energiei, cu care a avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate la nivelul UE in materie de energie. Acestea au fost analizate si din perspectiva primului mandat al Romaniei la presedintia Consiliului UE.

La intalnire au participat ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, si consilierii de stat Florin Vodita si Marius Nica.

Premierul Mihai Tudose a subliniat interesul Romaniei de a contribui activ la implementarea obiectivelor strategiei UE privind Uniunea Energiei, exprimand totodata deschiderea partii romane pentru consolidarea dialogului in materie de energie cu expertii Comisiei Europene, cu scopul de a optimiza identificarea prioritatilor de infrastructura regionala si coordonarea investitiilor transfrontaliere in acest sector.

”Romania ramane deplin angajata pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei, iar definitivarea acestui proiect ambitios va constitui o tema centrala a Presedintiei romane a Consiliului UE”, a declarat seful Executivului.

Pe langa o serie de aspecte legate de situatia specifica a Romaniei in materie de  energie, membrii delegatiei romane au punctat importanta pe care o acorda cooperarii regionale in domeniu, aceasta reprezentand un capitol important in noua Strategie Energetica Nationala in curs de pregatire la ora actuala.

Alte subiecte abordate au vizat incurajarea solutiilor tehnice care sa asigure securitatea energetica pe termen mediu si lung, la preturi accesibile pentru consumatori, cu respectarea principiilor dezvoltarii durabile. In acest context, s-a discutat despre perspectivele atragerii de finantare pentru constructia de capacitati noi si infrastructura energetica, inclusiv prin atragerea de fonduri europene.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>