Published On: mie, oct. 4th, 2017

Descinderi la cel mai periculos clan din Romania / Mascatii i-au ridicat pe interlopi

Perchezitii de amploare in aceasta dimineata la clanul de interlopi Butoane. Politistii impreuna cu procurorii DIICOT au facut 30 de perchezitii in Giurgiu si Ilfov. Interlopii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de camata, santaj, fals in inscrisuri sub semnatura privata, inselaciune, spalare de bani, proxenetism, organizarea ilegala a jocurilor de noroc, trafic de minori. Toti vor fi dusi in fata magistratilor, care urmeaza sa stabileasca daca acestia vor fi sau nu retinuti.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2012, pe raza municipiului Giurgiu s-a constituit un grup infractional organizat condus de catre patru suspecti,tatal si cei trei fii ai sai, care prin folosirea de persoane interpuse au savarsit mai multe infractiuni de camata, santaj si proxenetism. Sumele de bani astfel obtinute erau introduse in circuitul licit, prin achizitionarea de terenuri, imobile sau autoturisme de lux, pe numele membrilor gruparii sau a interpusilor." , potrivit unui comunicat de presa remis STIRI PE SURSE.RO

Potrivit procurorilor, interlopii cautau oameni care erau respinsi de banci si ii determinau, prin interpusi, sa imprumute sume mari de bani de la ei.

"Dupa restituirea sumelor de bani imprumutate si a dobanzilor, care ajungeau in final la liderii grupului, interpusii solicitau alte sume de bani, motivand ca nu li se vor restui autoturismele si imobilele, intrucat ei sunt proprietari de drept. In acest sens, persoanele vatamate fiind in imposibilitate de achitare a noilor sume de bani, pierdeau bunurile lasate gaj, ori erau nevoite sa le cumpere din nou la un pret apropiat de cel al pietei. In vederea recuperarii sumelor de bani membrii grupului procedau la santajarea victimelor, prin adresarea de amenintari cu acte de violenta, in unele cazuri acestia procedand chiar la exercitarea de agresiuni fizice asupra persoanelor vatamate.", mai noteaza procurorii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>