Published On: mar, oct. 24th, 2017

De Halloween, Braila Mall a pregatit evenimente FANTASTICE

halloween_infobrailaLa finalul acestei luni are loc sarbatoarea de Halloween, o sarbatoare care capata tot mai multa popularitate si in tara noatra. In acest an, cu ocazia acestei sarbatori, Braila Mall a pregatit mai multe surprize pentru cei mici. Acestia se vor putea bucura de ateliere creative, face paiting si multe alte jocuri pe data de 28 octombrie.

“De Halloween, Braila Mall a pregatit evenimente FANTASTICE!

Pe 28 octombrie, vino cu copilul tau la seara vrajitoarelor. Il asteptam cu:

– ateliere creative; Te asteapta “Marea deghizare” si “Sacosele monstruoase”

– face painting;

– jocuri si distractie;

Nu plecam acasa fara o parada! Toata lumea va primi DIPLOME DE PARTICIPARE! Pe 29 octombrie intra in fascinanta lume a povestilor alaturi de personajele preferate! Ti-am pregatit un photo booth unde vei primi o poza amintire pentru acasa”, se arata pe site-ul Braila Mall.

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza — de exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie. Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows' Even, numele sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental — catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>