Published On: mar, oct. 24th, 2017

Contract de 26 de milioane de euro pentru reabilitarea unui drum judetean care trece si prin Braila

Ieri, s-a semnat contractul intre CJ Buzau si Agentia de Dezvoltare Regionala, iar in curand se va demara procedura de licitatie pentru pachetul comun proiectare-executie. E un contract de aproape 26 de milioane de euro, fonduri europene. Doar 2% din aceasta suma, adica in jur de 500.000 de euro, vor fi contributia judetului Buzau.

Vorbim aici despre DJ 203K, tronsonul ce porneste de la V. Pasii (intersectie Autorolla), trece prin Sageata, Robeasca si ajunge la Jirlau in judetul Braila.

„Tin sa multumesc aparatului de specialitate din CJ Buzau pentru efortul depus in finalizarea acestui proiect. Multumesc si ADR Braila pentru sprijin. Daca adaugam si contractul pentru tranformarea cladirii fostului Spital Bratianu si centru muzeal insemnaa ca am semnat in acest an contracte de 30 de milioane de euro, fonduri europene, certe, care vor intra in judetul Buzau. Dar asta nu e tot, mai urmeaza sa semnam pentru  refacerea cladirii bibliotecii judetene si pentru Spitalul Judetean, atat pentru UPU cat si pentru sectia Boli Infectioase”, a precizat Emanoil Neagu, dupa semnarea contractului cu reprezentanta ADR Braila.

„Sper sa nu avem probleme la licitatie, iar in 2020 soseaua de la V. Pasii la Robeasca sa devina una din cele mai moderne din judetul Buzau. Suntem in procedura de pregatire a licitatiilor si pentru alte doua drumuri judetene importante: V. Voda – Bisoca si Balanesti (Cozieni) – Braesti. Acestea se vor face cu bani de la guvern prin PNDL II”, a spus managerul de proiect.

Referitor la DJ203 K, anul viitor ar urma sa inceapa lucrarile pe sectorul dintre Maracineni si Podu Muncii. A fost desemnata o firma castigatoare, dar pierzatorul a contestat organizarea licitatiei la tribunal. Se spera ca pana la primavara, justitia de o o sentinta definitiva in acest caz.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>