Published On: mar, oct. 31st, 2017

Contestatia chinezilor la Podul de la Braila a fost respinsa

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins zilele trecute contestatia depusa de consortiul format din cativa giganti chinezi ai constructiilor si Euro Construct Trading 98, firma detinuta de regele asfaltului Dan Besciu, privind podul de la Braila, sustine Digi24.

Juristi din cadrul companiei explica faptul ca CNSC decide ca o contestatie este prematur formulata atunci cand contestatarii o depun fara a astepta sa le fie comunicat rezultatul procedurii. In astfel de situatii, dupa comunicare, firmele nemultumite nu mai pot sesiza din nou CNSC pentru o judecata pe fond a cauzei.

In astfel de situatii singura cale de atac ramane Curtea de Apel care insa ar putea adopta o decizie similara celei a CNSC.

Au fost chinezii tradati?

Juristi din cadrul Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale afirma, sub protectia anonimatului, ca este posibil ca in interiorul consortiului chinezilor sa fi existat un cal troian. Este inexplicabila o diferenta de pret de doar citeva zeci de mii de euro intre oferta castigatoare si cea a chinezilor, ambele fiind situate in jurul mai multor sute de milioane de euro. ”De regula Dan Besciu (patronul firmei Euro Construct Trading 98 – n.red.) lucra traditional cu italienii (Astaldi, castigatori ai contractului – n.red.) Este suprinzatoare asocierea lui cu chinezii”, spune juristul mentionat.

Firmele chineze de constructii, China Communications Construction Company, China Road and Bridge Corporation, CCCC Second Harbour Engineering, CCCC Highway consultants, asociate cu firma regelui asfaltului Dan Besciu (foto), respectiv Euroconstruct Trading 98, si cu firma spaniola Eptisa, au depus o contestatie la licitatia pentru proiectarea si construirea unui pod peste Dunare la Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>