Published On: mar, oct. 10th, 2017

Chinezii care au cumparat centrul comercial Armonia au primit 1,3 milioane euro de la Guvern

Liting Universal Group, producator chinez de aparate de iluminat, cu sediul in Shanghai, a primit in aceasta luna, de la statul roman, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica pe care o va deschide in Braila, in fostul centru comercial Armonia, sustine Profit.ro.

Investitia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate:

– sa fie considerata investitie initiala, adica sa vizeze infiintarea unei unitati noi, extinderea capacitatii unitatii existente, diversificarea productiei unitatii sau schimbarea fundamentala a procesului de productie;

– sa conduca la crearea a cel putin 10 locuri de munca noi, dintre care minimum 3 destinate lucratorilor defavorizati, pentru fiecare locatie de realizare a investitiei.

Cheltuielile eligibile in acest ajutor de stat sunt costurile totale salariale pe o perioada de 2 ani consecutivi, in limita salariului mediu brut pe economie, pentru locurile de munca nou create ca urmare a investitiei initiale. Procentul de finantare acordat difera, in functie de regiunea de implementare, in cazul nostru, Regiunea de Dezvoltare Sud Est, intensitatea maxima a ajutorului de stat fiind de pâna la 50%.

Fostul centru comercial Armonia, inchis in 2009, in doar 9 luni de functionare in plina criza financiara la nivel global, dupa ce operatorul controlat de un investitor britanic a intrat in faliment din cauza vanzarilor slabe, a fost cumparat de Liting Universal Group, producator chinez de aparate de iluminat, cu sediul in Shanghai, care iși va amenaja in acest spatiu un centru de productie. Acum, chinezii au primit de la Ministerul Finantelor un ajutor de stat de 6,2 milioane lei, promitand ca vor crea la Braila peste 200 de locuri de munca. Chinezii vor sa amenajeze in fostul centru comercial din Braila o fabrica pentru produse electrice destinate locuintelor, care sa fie vandute in Europa. Liting Universal Group este format din Liting Universal Company și Glorious Electric Corporation, avand, conform datelor furnizate de primaria orașului, o cifra de afaceri de 80 de milioane de dolari. Cumparatorii promit peste 600 de locuri de munca in viitorii 3 ani, angajarile urmand sa inceapa in toamna, intr-o prima faza pentru 200 de persoane.

Investitorilor le-au fost oferite de catre autoritatea locala mai multe facilitati, precum inceperea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilitati fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor strazi apropiate, sprijin pentru transportul angajatilor, suport in relatiile cu furnizorii de utilitati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>