Published On: vin, oct. 27th, 2017

Ce se va intampla cu salariul minim de la inceputul lui 2018

Salariul minim si punctul de pensie cresc de la 1 ianuarie. Pensia minima va fi si ea majorata. Responsabilii au anuntat ca pregatesc reducerea impozitelor pentru profesiile liberale, dar si pentru veniturile din chirii, activitati agricole sau dobanzi. Insa, peste 450 de mii de firme din Romania au primit vestea proasta ca de la inceputul anului viitor, vor plati un impozit de 1 la suta din cifra de afaceri, indiferent daca au sau nu, profit.

Cresterea punctului de pensie cu 100 de lei, dar si a salariului minim brut, a fost anuntata de ministrul Muncii.

“Salariul minim brut pe tara sa creasca la 1900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, care era de 1550 de lei de la 1 ianuarie 2018”, a spus Lia Olguta Vasilescu.

Calculele arata de fapt ca, in loc de o crestere a netului la 1133 de la 1065 cat este acum, promisa in progeramul de guvernare de la 1 ianuarie, oamenii care au salariul minim vor primi de fapt doar 47 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>