Published On: lun, oct. 23rd, 2017

Ce mai confisca politistii braileni: carne, peste si porumb

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In zilele de 20 si 21 octombrie a.c., politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor si a unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 18 societati comerciale, legitimate 274  de persoane, dintre care 9 au fost controlate corporal, si oprite in trafic 197 de autovehicule.

De asemenea, acestia au constatat 56 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 25.730 de lei.

Dintre amenzile aplicate 33 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 17 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si trei la alte acte normative.

Ca masuri complementare, politistii au retinut un permis de conducere, au retras doua certificate de inmatriculare si au confiscat cantitatea de 11 kg de peste, specia oblet, 132,15 kg de produse alimentare din carne, 1.020 kg de porumb boabe si 336 kg deseuri feroase.

De asemenea, politistii Biroului Proximitate au actionat, pe raza municipiului, pentru prevenirea absenteismului scolar si combaterea faptelor antisociale savarsite in incinta si in apropierea unitatilor de invatamant.

Cu aceasta ocazie, au fost verificate 7 unitati de invatamant si 7 paznici, fiind controlate si 5 societati comerciale, situate in apropierea acestora, si depistati 4 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, iar 8 au fost consiliati si atentionati cu privire la modul de comportare. Totodata, politistii au purtat discutii si cu factorii de conducere din unitatile de invatamant pentru identificarea elevilor problema, iar agentii de paza au fost instruiti cu privire la modul de asigurare a securitatii in scoli.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>