Published On: mar, oct. 3rd, 2017

Ce le-a pregatit ANAF-ul romanilor din strainatate

Pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si ale conventiilor de evitare a dublei impuneri, au fost aprobate formularele: “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania” si  “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”. 

Persoana fizica rezidenta in Romania, precum si persoana fizica nerezidenta care pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, au obligatia completarii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”.

Persoanele fizice care au parasit teritoriul Romaniei anterior anului 2012 nu au obligatia de depunere a chestionarelor pentru stabilirea rezidentei fiscale la plecarea din Romania.

Referitor la sanctionarea pentru nedepunere, prevazuta la art. 336, alin 3^1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala,  aceasta se aplica pentru fapte savarsite dupa data de 01 ianuarie 2018. Sanctiunea nu se aplica pentru fapte savarsite anterior datei de 1 ianuarie 2018.

Chestionarele menţionate anterior pot fi consultate accesand link-urile: link1 si link2.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>