Published On: mie, oct. 4th, 2017

Brailenii s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme / In ce conditii se poate intampla acest lucru

Persoanele care au locuit timp de 30 de ani in 24 de localitati, printre care Bacau, Braila, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Suceava sau Ramnicu Valcea, vor avea dreptul sa se pensioneze cu doi ani mai devreme, fara penalitati, avand in vedere noxelor produse de combinatele chimice din aceste orase, au decis, marti, senatorii.

De reducerea varstei de pensionare beneficiau pana acum persoanele aflate in aceasta situatie din Baia Mare, Copsa Mica, Targu Mures, Zlatna si din localitatile miniere din Valea Jiului. Decizia senatorilor a fost semnata in pofida opozitiei Guvernului.

Prin propunerea legislativa adoptata marti, de aceeasi facilitate vor beneficia si locuitorii din Anina, Armenis, Ciudanovita, Bacau, Braila, Dragotesti, Drobeta-Turnu-Severin, Jilt, Farcasesti, Matasari, Motru, Moldova Noua, Negomir, Onesti, Otelul Rosu, Plopsoru, Resita, Rm. Valcea, Rovinari, Slatina, Suceava, Tarnaveni, Turnu Magurele, Urdari, scrie profit.ro.

Posibilitatea pensionarii cu doi ani mai devreme se va aplica si persoanelor de pe o raza de 8 kilometri in jurul acestor localitati, care indeplinesc conditiile mentionate. Pentru ca proiectul de lege sa intre in vigoare mai trebuie adoptat si de Camera Deputatilor, care este for decizional.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>