Published On: vin, oct. 20th, 2017

Brailean, prins la furat din bancomate in Oltenia

Politistii craioveni au prins in flagrant, miercuri seara, doi hunedoreni si un brailean care incercau sa sparga bancomatul unei banci de pe Calea Bucuresti. Oamenii legii au stabilit ca, de la inceputul lunii, cei trei suspecti au fortat zece bancomate din Craiova si Filiasi, insa deocamdata nu se stie cati bani au reusit sa fure.

Cercetarile in cazul spargerii mai multor bancomate din Craiova si Filiasi au fost incepute de politisti in urma cu mai bine de doua saptamani, dupa ce reprezentantii unor banci s-au plans ca persoane necunoscute au fortat mai multe bancomate pentru a fura bani.

“In perioada 2-16 octombrie, politistii doljeni au fost sesizati de catre reprezentantii mai multor unitati bancare cu sucursale in Craiova si Filiasi, cu privire la faptul ca persoane necunoscute, prin fortarea fantei de eliberare numerar, au incercat sa sustraga sume de bani din bancomate. Astfel, in aceasta perioada, zece bancomate au fost fortate, in toate cazurile, oamenii legii intocmind dosare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la furt calificat“, au explicat reprezentantii IPJ Dolj.

Dupa primele cercetari, oameni legii au stabilit ca hotii foloseau o metoda simpla si eficienta pentru a scoate bani din bancomate: fortau fanta prin care bancomatul elibereaza numerarul, iar cu ajutorul unor tije si sarme trageau cate bancnote puteau apuca.

Suspectii comiterii faptelor au fost prinsi miercuri seara, in centrul municipiului Craiova, dupa ce dadusera lovitura la un bancomat si „operau“ altul. Este vorba de Daniel Codreanu, de 21 de ani, din Braila, Moise Tala, de 27 de ani, si Aurel Stanescu, de 60 de ani, ambii din Vulcan, judetul Hunedoara. Cei trei au fost prinsi in flagrant de ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale, “imediat dupa ce au actionat asupra unui bancomat amplasat pe Calea Bucuresti, cu un dispozitiv confectionat artizanal, introducandu-l in fanta de eliberare numerar, cu scopul de a sustrage bani“, au mai precizat oamenii legii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>