Published On: lun, oct. 23rd, 2017

Braila trece la un iluminat public inteligent / Marian Dragomir: “Implementarea acestui sistem ne va aduce economii substantiale”

Marian Dragomir, a vorbit recent despre faptul ca in viitorul apropiat municipiul nostru va trece la un iluminat inteligent care va fi dotat cu un sistem de dimming care va permite ca luminile sa fie aprinse in tot orasul odata.

In prezent iluminatul public din oras se face conform unui program stabililit la nivel national, iar Braila este introdusa in zona estica a Romaniei in Programul de Iluminat Public, astfel ca Primaria trebuie sa respecte programul impus.

“Prin noul sistem pe care noi il implementam in oras vom putea, odata cu finalizarea montarii tuturor ledurilor din Braila, sa avem telemanagementul si sistemul de dimming care ne vor permite sa aprindem luminile intr-un sistem mult mai modern si in tot orasul odata, nu asa cum este astazi, decalat pe strazi. In momentul in care noi vom finaliza acest program, cu leduri, urmeaza sa implementam si sistemul de senzori astfel incat iluminatul in municipiul Braila sa se aprinda in functie de instensitatea luminoasa de afara.(…) Iluminatul public in municipiu Braila se aprinde conform unei programari, exista un sistem electronic de programare. Programul este stabilit la nivel national, Braila este introdusa in zona estica a Romaniei in Programul de Iluminat Public. Noi trebuie sa respectam acest program, dar putem sa cerem, avand in vedere ca noi ne montam acest sistem automat de dimming si telemanagement, sa ne facem propria programare cu sistem de leduri, ca urmare a scaderii costurilor foarte mult. Am aceeasi nemultumire ca si dumneavoastra pentru ca si eu merg in oras si stiu ca cetatenii m-au abordat pe acest subiect. Cel mai important este ca vrem sa avem o interventie si sa obtinem aprobarea pentru montarea unor sisteme de senzori astfel incat sa nu mai nevoiti sa respectam programul impus la nivel national si prin acest sistem de senzori iluminatul sa se aprinda in mod automat si sa se stinga la fel. Ma bucur foarte mult ca suntem in implementarea acestui sistem, care ne va aduce economii substantiale si vom putea sa justificam schimbarea programului de iluminat public la nivel national”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>