Published On: vin, oct. 6th, 2017

Braila, sub cod portocaliu de vijelie

Share This
Tags

Cod portocaliu de ploi si vant in Bucuresti si alte 11 judete. ANM a emis o avertizare de vreme rea valabilp pana pe octombrie la ora 15.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineir o averizare nowcasting Cod portocaliu de ploi si vant in Bucuresti si alte 11 judete, valabila pana duminica.

Conform ANM, in intervalul 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00 va fi in vigoare un cod galben de ploi insemnate cantitativ, lapovita si ninsoare la munte, intensificari ale vantului pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei. In Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40…50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h. In zonele montane precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar rafalele de vant vor depasi 70 km/h, mai ales pe creste.

In judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov si Municipiul Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea ploile vor fi temporar abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 l/mp, iar pe arii restranse peste 80…90 l/mp. Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi local 60 km/h, iar incepand din dupa-amiaza zilei de sambata (7 octombrie) in Dobrogea vantul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>