Published On: joi, oct. 5th, 2017

Baiatul din “Economic” si-a taiat venele din cauza colegilor care l-au marginalizat ca este inalt

Ieri, la Colegiul Economic “Ion Ghica”, Corpul C, de la Piata Mare, au avut loc scene socante, dupa ce un elev de 14 ani si-a taiat venele in timpul orei de Geografie. Elevul este in afara oricarui pericol, dar a fost internat intr-un spital de psihiatrie. Adolescentul a ajuns in acest punct, dupa ce a fost tinta mistourilor colegilor de clasa. Potrivit tatalui acestuia, fiul sau a incercat sa isi ia viata din cauza faptului ca ar fi fost subiectul unor glume de prost gust din partea unor colegi de liceu, legate de faptul ca este foarte inalt.

Nu este prima data cand baiatul de 14 ani se automutileaza, medicii identificand pe mainile lui mai multe cicatrici, iar profesorii cred ca de vina ar fi traumele din scoala generala.

Baiatul statea aparent linistit in banca si astepta sa inceapa ora de gerografie, ca toti ceilalti colegi ai sai. Nimic nu prevestea gestul sau socant. Asta pana cand o fata a vazut cum tasneste sangele din bratul adolescentului. A strigat dupa ajutor, iar primul care a ajuns acolo a fost paznicul scolii. In cateva minute, la scoala au ajuns Salvarea si Politia.

“S-a prezentat in sectorul de Urgente al Spitalului Braila un pacient in varsta de 14 ani pentru o plaga taiata antebrat prin autoagresiune”, Alina Neacsu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Braila.

Din fericire, tanarul a scapat cu viata. Medicii au descoperit insa pe trupul sau semnele altor tentave de sinucidere. De altfel si diriginta tanarului confirma faptul ca baiatul avea probleme si a fost la mai multe sedinte de consiliere psihologica.

“L-am vazut putin mai sensibil. Saptamana trecuta l-am intrebat ce e cu el, era putin afectat Mi-a spus ca vine cu o trauma sufleteasca de la scoala unde a invatat, unde s-a transferat (…) de la o clasa la alta. (…) Copilul mi-a spus ca nu a fost acceptat de colegi”, a spus diriginta elevului.

Dupa cazul socant, reprezentatii de la Protectiei Copilului au demarat propria ancheta.

“Ne-am autosesizat de indata. Un psiholog a luat legatura cu conducerea unitatii de invatamant pentru a solicita informatii referitoare la copil, la familie”,  a declarat Doinita Cimpoaie, reprezentant al Protectiei Copilului.

Totodata, Politia a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala, iar parintii si conducerea scolii vor fi chemati la audieri. Anchetatorii vor sa afle ce l-a determinat sa recurga la acest gest extrem.

Situatiile in care elevii sunt marginalizati de colegi sunt tot mai dese, spun psihologii.

“Ce ba, esti smecher?”, se poate auzi prin scolile din Romania, din partea unor baieti la adresa altora. Expresia este asociata cu tot felul de tachinari, impunsaturi, scuipat, lovit cu palma dupa ceafa ori pus piedica. Nici fetele nu fac exceptie de la rele tratamente aplicate fie altor fete, fie baietilor mai mici. Fetele se trag de par, isi rup sau isi murdaresc intentionat hainele, isi distrug instrumentele scolare sau se umilesc verbal. Acte de hartuire se intalnesc si din partea baietilor la adresa fetelor, desi sunt mai putine statistic decat din partea baietilor la adresa celorlalti baieti sau din partea fetelor la adresa celorlalte fete.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>